beauty by johanna banner afbeelding home met logo 2020

CMP™: constant multi pulsed light

(constant multi gepulseerd licht)

 

CMP vertegenwoordigt de nieuwste generatie binnen de technologie van effectieve permanente ontharing. CMP is dan ook het resultaat van jarenlange research uitgevoerd door een team van specialisten in Duitsland. De recente technologische ontwikkelingen tonen aan dat CMP veiliger is en betere resultaten geeft dan de bestaande ontharingslasers en IPL-systemen. Zowel laser, IPL- en CMP-systemen gebruiken gepulseerd licht om de groeicellen van de haren te vernietigen. Hierbij wordt een techniek gebruikt die bekend is als Selectieve Photothermolysis, of eenvoudiger gezegd, selectieve verhitting door de absorptie van licht.

De SmartPULS onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke CMP-systeem:

CMP betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen, micropulsen genaamd, waarvan, afhankelijk van het huidtype, gekozen kan worden. Daarnaast, worden deze pulsen 20.000 keer per sekonde gecontroleerd.

Dit heeft als grote voordeel:

  • Pieken zoals bij IPL die beschadiging van de huid veroorzaken worden vermeden. Dit komt door de digitale controle van het licht.
  • De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft.
  • Veilig voor de huid.
  • Ook fijne haren verdwijnen.
  • Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden.
  • Minder donkere haren kunnen behandeld worden.
  • De behandeling is nagenoeg pijnloos.
  • Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn.

Kunnen alle haren behandeld worden?

Voor alle lichtsystemen geldt: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen.
De SmartPULS CMP heeft echter speciale programma’s voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden. Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen.

Welke huidskleur komt in aanmerking?

Met de SmartPULS kunnen we bijna alle huidtypes succesvol behandelen. De verschillende huidskleuren worden als volgt onderverdeeld:

Foto-type Bruint Verbrandt Roodheid Kenmerken
I niet zeer snel altijd bleke huid, blond of rood haar
II langzaam snel soms bleke huid, donkerblond tot kastanjebruin haar
III makkelijk zelden geen licht bruine huid, donker haar, licht Mediterraans
IV zeer goed nooit nooit donker mediterraans, licht Aziatisch
V zeer goed nooit nooit donker Aziatisch
VI zeer goed nooit nooit Afro-Caribbeaams
Met de SmartPULS behandelen we succesvol fototype I tot en met V. Fototypes IV en V zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat dient aaangepast te worden aan de pigmentatie van de huid. Zelfs sommige fototypes VI zijn te behandelen op voorwaarde dat de haren donkerder zijn dan de huid. Dit is mogelijk dankzij het unieke en grensverleggende CMP-systeem van de SmartPULS.

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Nee, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases:

De groeifase: een haar wordt gevormd op de bodem van de follikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 30% in de groeifase,
De overgangsfase: een haar maakt zich los van de follikelbodem,
De rustfase: een haar is helemaal los van de follikelbodem en groeit niet meer.

Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling!

Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.

1. Haar in groeifase:

– haar is verbonden met de groeicellen
– haarbodem bevat veel pigment
– duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
– hoeveelheid: ± 30% van de waarneembare haren
– kwetsbaar voor lichtontharing

2. Haar in overgansfase:

– haar maakt zich los van de groeicellen
– haarbodem raakt pigment kwijt
– duur: van enkele dagen tot enkele weken
– niet kwetsbaar voor lichtontharing

3. Haar in rustfase:

– haar is volledig los van de groeicellen
– haarbodem en haarwortel is kleurloos
– duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
– niet kwetsbaar voor lichtontharing

4. Terug naar de groeifase

– nieuw haar wordt gevormd
– oud haar wordt uitgestoten

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei.
Per behandeling worden de haren die op dat moment groeien duurzaam verwijderd.
Hoeveel behandeling iemand nodig heeft hangt ook af van het beoogde resultaat. Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische verwachting. Er zullen altijd wat resthaartjes en donshaartjes (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan zorgen (vooral in het gelaat), welke eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn.
In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert. Met de SmartPULS krijgt men een dergelijk resultaat al bij 7 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en rode haren (bevatten pheomelanine) zullen gemiddeld meer behandelingen nodig hebben evenals donkere huidtypes.
Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling. Zijn er speciale voorzorgen nodig? Ja!

Voorzorgsmaatregelen

1) Epileren:

het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of CMP) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

2) Zon en zonnebank:

permanente ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.( Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling dient men minstens 2 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30.

3) Bleken:

als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hiermee te stoppen minimum 2 weken voor de behandeling.

Veroorzaakt scheren stuggere haargroei?

Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (welke bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren. Dr. Serge Coopman – Dermatoloog, schrijft in zijn boek Heelhuids: “Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen.” Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt omdat na scheren (of knippen) de haren hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt. Geen nood, na enkele behandelingen zijn de haren verdwenen en de fijne lichte donsjes welke niet met lichtbehandeling te verwijderen zijn, hebben een korte levensduur .Na verloop van maximum een paar weken vallen ze uit, (rustfase), waarop een nieuwe groeifase volgt, waarbij ze weer een fijn, dun puntje hebben.

Hoe starten?

Bel ons 06 523 95 063  voor een intake gesprek!! U wordt grondig geïnformeerd.

 

Hoe definitief is definitief?

De haarfollikels die met het CMP-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.
Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen.

Wat zijn de contra indicaties voor CMP-behandeling?

1) Zwangerschap. Behandelen met CMP is weliswaar volstrekt ongevaarlijk, maar toch geven we er de voorkeur aan niet te behandelen tijdens zwangerschap om te vermijden dat -als er toevallig complicaties optreden- dit met de CMP- behandeling zou geassocieerd worden.
2) Epilepsie
3) Een voorgeschiedenis van lichtovergevoeligheid
4) Recentelijke zon- of zonnebankbruining
5) Keloïde (wild vlees) reactie van de huid na wondvorming
6) Pace-maker of inwendige defibrillator
7) Huidkanker en tumoren
8) Gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum van de SmartPULS-CMP. Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:

-Roaccutane, Iso-tretoine/vit. A-zalf; tegen acné
-Bepaalde anti-depressiva
-St. Janskruid (Hypercum)
-Sommige antibiotica Tetracycline of Peniciline
-Het is nuttig om bij medicijngebruik steeds de bijsluiter te raadplegen teneinde u ervan te vergewissen of het preparaat al dan niet lichtovergevoeligheid kan veroorzaken. Bij twijfel: raadpleeg uw arts.

Dankzij het unieke CMP-systeem is de SmartPULS het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.